Pancha karma

Ayurvedische reinigingsvijfdaagse

Ayurvedische behandelingen

Wij maken in onze praktijk vooral gebruik van de Indiase natuurgeneeskunde, de Ayurveda, Ayur betekent leven en veda betekent weten, ofwel de wetenschap van het leven. In de Ayurveda gaan we uit van kennis die ruim 5200 jaar oud is. Zij is zo nemen wij aan geschouwd door heiligen (Rishi’s) vanuit de Goddelijke Bron “Dhanvantari” (God als Genezer). Dhanvantari betekent “Hij die binnen de cirkel staat”. Hiermee wordt bedoeld de cirkel van geboorte en dood. In de Ayurveda gaat men uit van de 5-elementenleer. Binnen de Ayurveda staat de preventie voorop. Ziekteverschijnselen zijn echter zeer goed te behandelen. Het is mogelijk om d.m.v. leefstijl verandering, massages, dieet en natuurgenees- middelen genezing of kwaliteitsverbetering te bereiken. Dit zonder de bijwerkingen die reguliere middelen vaak veroorzaken. De World Health Organisation heeft in 1978 de Ayurveda aanbevolen als een goedkope en effectieve behandelingsmethode. Er kan vanuit Ayurveda individueel advies worden gegeven over de te volgen levenswijze. De Ayurveda kent diverse methodes om het lichaam te reinigen door toxines af te voeren; hierbij is zij ook in staat om de psychosomatische problemen van ziektes te beïnvloeden en te verbeteren.

Consultancy en counseling

Na zo’n 30 jaar werkervaring kun je spreken van specialisaties. De leukste dossiers zijn die waar je goed in bent. Bijvoorbeeld het opsporen van gebreken binnen mensen, machines, een gebouw of omliggend terrein. Aan de hand van een foto en/of bezoek aan een locatie kun je komen tot een advies of aanwijzingen geven via je invoelende kwaliteiten om zodoende de verborgen gebreken van een persoon, terrein of pand aan te pakken. Sterker nog er kan vaak reiniging of zelfs genezing tot stand komen van de energetische lagen bij een persoon of op zo’n project. Denk hierbij aan de geopatische belasting waar mens of dier last van hebben bijvoorbeeld binnen ruimten en in de directe leefomgeving.
Ik kwam er achter dat ik hiervoor aanleg had doordat een makelaar regelmatig belde met vragen over hemzelf. Ook stelde hij vragen aan de hand van foto’s van de percelen waar hij oog op had. De meeste lagen in Frankrijk. Ik stond versteld van de accuratesse van de aanwijzingen die ik zo mocht geven.

Ayurveda wellness

Voor man en vrouw
Sri Dhanvantari Ayurveda Wellness Praktijk is een onderdeel van Therapeutisch Centrum Dhanvantari, welke opgericht is in 1990 door Jacques Teunissen.  Wij bieden hierin diverse Ayurvedische wellness pakketten aan. U kunt een afspraak maken voor behandeling door Yamuna of Jacques. S.v.p. bellen tussen 8.00 tot 9.00 uur of van 17.00 tot 18.00 uur.

Regressie, progressie en trance

In de praktijk en in mijn ontwikkeling als therapeut kwam ik in aanraking met spontane regressie bij mijn cliënten en mijzelf. Hierdoor was het noodzakelijk om hierin gericht te ervaren en te leren coachen. Iedere therapeut kan hiermee in aanraking komen en zal ermee moeten leren omgaan. Vaak ontstaat tijdens de sessie met een cliënt een soort ontlading, hieraan gaan vaak ontspanning en een dialoog vooraf.

Cranio-sacraal therapie

Cranio Sacraal therapie was al lang geleden bekend binnen de Ayurveda. Hierbij worden de schedelplaten zachtjes gedrukt met beide handpalmen. De moderne vorm is ontwikkeld door Amerikaanse artsen. Deze therapie bestaat uit het zachtjes bewegen van vliezen, weefsels en botten. Deze subtiele beweging zorgt voor ontspanning. Inwendige verklevingen laten los en vastzittende gewrichten versoepelen. Doorstroming komt weer op gang. Pijnklachten verdwijnen en dit gaat op een veel fundamentelere manier dan andere vaak bekendere methodes. Cranio Sacraal therapie is dan ook geen symptoombestrijding maar een grondige verbetering die waardevol en blijvend is. Uniek binnen de behandeling is de beleving van het zgn. Stiltepunt. Binnen een wervelstorm is het Oog de innerlijke kern altijd stil.