Cadeaubon Ayurvedische massage

Een leuk idee, geef een cadeaubon voor een Ayurvedische massage.

Ayurveda is de moeder der geneeskunde. Ayur betekent gezondheid en Veda betekent wetenschap. Deze oude natuurgeneeskunde ontstond meer dan 5000 jaar geleden in het oude India. Zij legde onder andere de basis voor de hedendaagse chirurgie. Zij verspreidde zich door Azië, Egypte het oude Griekenland en verder. Deze geneeskundige benadering mag zich inmiddels in het westen in een steeds grotere belangstelling verheugen. In het land van oorsprong stimuleert de Indiase regering de ontwikkeling van de Ayurveda. Reeds in de 1978 beval de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) tijdens de conferentie in Alma Ata deze geneeskunde aan voor de ontwikkelingslanden. Deze geneeswijze is nml. overal toepasbaar tegen lage kosten. In India is hierop meer dan 70 % van de bevolking aangewezen.

Bij haar therapieën is massage een belangrijk onderdeel: niet alleen prettig om te ondergaan, maar ook zeer stimulerend voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Voorafgaand aan de massage wordt een anamnese afgenomen. Het is echter raadzaam om in geval van klachten eerst de huisarts of specialist te raadplegen. De anamnese en de massage neemt in totaal ongeveer 1 ½ uur in beslag.

Tevens is het mogelijk om andere vormen van Ayurveda te ondergaan; o.a. Pancha Karma (innerlijke en uiterlijke reiniging), dieetbegeleiding, medicatie, yogaoefeningen en hulp bij psychosomatische problematiek..

N.B. Cadeaubon is een jaar geldig na de datum van uitgifte.